Stimulerend tijdschrift ‘De tijd van je leven’

Het tijdschrift ‘De tijd van je leven’ is het eerste en enige tijdschrift voor mensen met dementie. Het is een kwartaalblad waar naast nostalgische beelden ook gebruik gemaakt wordt van geur, geluid en tast. Met dit blad wordt niet de ziekte centraal gesteld, maar de lezer. Er wordt samengewerkt met het VU medisch centrum (Amsterdam) en het project wordt gesubsidieerd door het VSB fonds, RCOAK en Nuts-Ohra.

Het tijdschrift ‘De tijd van je leven’ stimuleert de zintuigen waardoor het de lezer bereikt en raakt. Ieder kwartaal komt er een nieuwe editie uit met een ander hoofdthema en andere zintuigelijke elementen. De ene keer voel je schapenwol, de andere keer een schoolbordkrijtje. De ene keer hoor je een radio-uitzending van Snip en Snap, de andere keer een liedje van vroeger. Ook zit er in ieder thema een geur verwerkt bijvoorbeeld de geur van gras, van kolen of van snoep. ‘De tijd van je leven’ laat iemand  met dementie steeds iets herkenbaars ervaren en beleven. Voor meer inhoudelijke informatie en een filmpje over het gebruik van het blad kunt u terecht op: www.detijdvanjeleven.com.

De Verhalentafel

Een multimediatafel moet het geheugen van de bejaarden in het Amsterdamse Twiskehuis gaan stimuleren. Zie voor uitgebreide informatie: www.waag.org

Verhalenderwijs, verhalen vertellen aan (licht-)dementerende ouderen (Liesbeth van Well)

De Verhalentafel

Project Levensloop Oudere Vluchtelingen

‘Samen ouder in de Indische Buurt’  (Een project van Flevohuis en MDSO)

Marokkaanse, Nederlandse,Turkse en Surinaamse 55+ers bekeken welke bijdrage zij samen konden leveren aan leven en wonen in de Indische Buurt in Amsterdam-Zeeburg. Van december 2003 t/m maart 2004 kwamen zij wekelijks bij elkaar om te praten over gezin, familie en het buurtleven vroeger en nu.

Eind maart 2004 hebben zij daar gezamenlijk een tentoonstelling ingericht.

Project Levensloop Oudere Vluchtelingen